Portfolio

Algemeen Dagblad (De Persgroep)

Werkzaamheden: Ontwikkeling van de nieuwe AD nieuws app. Deze app is volledig opnieuw opgebouwd en is ontwikkeld met React Native. De uitdaging was om voor android ervoor te zorgen dat componenten beschikbaar werden gemaakt die niet (optimaal) aanwezig zijn in React Native (o.a. advertisement, analytics, instagram, html views). Daarnaast heb ik ook meegeholpen de automatische buildstraat (mbv bitrise) op te zetten. En ook heb ik de releases (beta en productie) naar de Google Play Store verzorgd.

Gebruikte technologie: Java, Android SDK, Kotlin, RxJava, Retrofit, React Native, bitrise, BitBucket, Scrum/Agile

ANWB

Werkzaamheden: Ontwikkeling, onderhouden en uitbreiden van één van de meest gebruikte android applicatie: Wegenwacht, voor het digitaal aanmelden en afhandelen van pechmeldingen (en deels mee ontwikkeld aan de Onderweg android applicatie). Het werk werd gedaan in een scrumteam van 7 personen, waarbij we elke maand een nieuwe release uit hebben gebracht met nieuwe functionaliteit.

Gebruikte technologie: Java, Android SDK, Kotlin, RxJava, Dagger, Retrofit (API calls), Realm.io (Database), Butterknife, Jenkins, Fastlane, Scrum/Agile

Nedep healthcare

(website, http://www.nedap-healthcare.com/)

Werkzaamheden:  Ondersteuning van verschillende projecten binnen het nedap healthcare team. Het gaat hierbij om android applicaties die gebruikt worden door thuiszorg organisaties bij patienten. Dit betekent dat privacy en security van groot belang is bij het opzetten van de projecten.

 • Nedap authenticatie: Android applicatie voor two-way authenticatie voor de klantenomgeving. Het betreft een google authenitcator (TOTP) clone met een integratie in het systeem van nedap healthcare

 • Dossier: Android applicatie voor het inzichtelijk maken van dossier gegevens van thuiszorg klanten op de mobiele telefoon.

 • Dubbele medicatiecontrole: Android applicatie waarbij medewerkers van thuiszorg organisaties eenvoudig elkaar kunnen controleren bij het toedienen van medicatie.


Gebruikte technologie: Java, Android SDK, Retrofit (API calls), Realm.io (Database), Picasso, Fresco, Butterknife

Linckit B.V.

(website, http://www.linckit.nl)

Werkzaamheden: De opdracht bestond uit het ontwikkelen van een android applicatie voor het vinden van nieuwe apps, gebaseerd op het sociale netwerk van de gebruiker. Deze applicatie heb ik van grond af aan opgebouwd. Alle data wordt uitgewisseld middels een connectie met de API, waarbij de data van de tijdsintensieve calls ook worden opgeslagen in de local storage van de applicatie.

Gebruikte technologie: Java, Android SDK, Retrofit (API calls), Butterknife

Sanoma Media – Startpagina.nl

(website: http://www.startpagina.nl)

Werkzaamheden: De opdracht bestond uit het onderhouden en vernieuwen van startpagina.nl.

Dit voor zowel de backend als de frontend. De werkzaamheden bestonden grotendeels, naast onderhoud van het gehele systeem,  uit het maken van nieuwe widgets voor de desktop, mobiele en tablet versie. De widgets worden vaak verbonden met een API of RSS feed van een externe partij. Een aantal widgets zijn locatie bepaald, dus ook het serveren van content op basis van de locatie van de gebruiker behoorde tot de opdracht.

Gebruikte technologie: PHP, Zend Framework 1, MySQL, SOAP/RSS/REST, Python, Javascript/JQuery

XS4ALL – diverse projecten

(website: http://www.xs4all.nl)

Werkzaamheden: Het ontwikkelen en onderhouden van diverse webapplicaties, zowel backend als frontend. Het aanpassen en uitbreiden van het in-house gemaakte MVC Framework. Daarnaast verschillende koppelingen gemaakt met externe systemen zoals het order- en het klantadministratiesysteem, een chatbot systeem en adobe omniture.

Gebruikte technologie: PHP 5.3, Smarty, Soap, XML-RPC

Onedream – diverse projecten

(website: http://www.onedream.nl)

Jiggy – Online spaarprogramma (http://www.jiggy.nl)

Werkzaamheden: het onderhouden en uitbreiden van het Jiggy spaarsysteem. Het gaat om een high traffic website met WordPress als frontend en Zend Framework als API framework voor de verwerking van de dataopslag.
De volledig nieuwe opzet van het mailing systeem (+/- 750.000 mails per dag), koppelingen met affiliate netwerken voor importeren van webwinkels en kortingcodes en koppeling met affiliate netwerken voor lead-tracking behoren tot de belangrijkste werkzaamheden.

Deverzekeringsvergelijker – (http://www.deverzekeringsvergelijker.nl)

Werkzaamheden: het nieuw opzetten van een vergelijkingssite voor zorg-, auto-, en reisverzekeringen. Hieronder valt de volledige ontwikkeling van de reis- en autoverzekering en het schrijven van een koppeling met de webservice (Soap) van Rolls voor het verkrijgen van de autogegevens a.d.h.v. het kenteken en de verschillende gegevens voor de vergelijkingen.

Gebruikte technologie: PHP 5.3, Zend framework, MySQL, WordPress plugins

Mediacatalyst

(website: http://www.mediacatalyst.com)

Werkzaamheden bestonden uit het ontwikkelen van een API waarmee communicatie met iPhone applicaties werden opgezet. Daarnaast de ontwikkeling een portal website waarin de data van de iPhone applicaties wordt getoond.

Gebruikte technologie: Zend framework 1.11, PHP 5.3, JSON, MySQL

Diverse projecten – Pygmalion internet solutions

(website: http://www.pygmalion.nl)

Magento 1.4 – E-commerce software

Diverse modules geschreven en daarnaast bestaande modules van de vorige versie van Magento (1.3.1) werkend gemaakt onder de nieuwe versie.

Prestashop 1.3 / 1.4 – E-commerce software

Aantal nieuwe modules geschreven. O.a. Generieke betaalmodule en een aangepaste OnePageCheckout. Daarnaast ervaring met de vernieuwde webservice, met name op order-bewerking basis.

Voorraad- & barcode-scanapplicatie

Het ontwikkelen van nieuwe sofware voor het, middels barcode generatie en scannen, registreren van binnenkomende producten, in het productieproces brengen van de producten, het registreren van retourzendingen.

Gebruikte technologie: PHP 5.3, Zend Framework, Magento 1.3/1.4, Prestashop 1.3 / 1.4

Paazl verzendsoftware – Parcelshipper b.v.

(website, http://www.paazl.com)

Dit project omvatte het uitbreiden van het pakket ‘paazl’ met de koppeling van twee distributeurs (TNT Post en DPD Parcel). Dit bestond uit het genereren van de verzendlabels, het voormelden van de zendingen en het updaten van de status van de verzendigen middels de terugmeldingen van de distributeur.

Naast deze koppeling is Paazl uitgebreid met een soap-service, waarmee het mogelijk is gemaakt een koppeling te maken vanuit e-commerce software pakketten (waaronder webshop software) met Paazl. Daarbij is ook een plugin geschreven voor de Magento e-commerce software.

Gebruikte technologie: Java 1.6, XML, Soap, PHP 5.3, Spring, Hibernate

Community software -Snelafstuderen.nl

(website, http://www.snelafstuderen.nl)

Dit project bestaat uit het onderhouden en uitbreiden van het eigen ontwikkelde community software systeem. Belangrijkste onderdelen:

 • Volgen/bijhouden voortgang afstudeerscriptie studenten
 • KPI’s met belangrijkste voortgang/omzet informatie
 • Event inschrijving
 • Automatisch facturatiesysteem
 • email-herinneringen systeem studenten/begeleiders

Gebruikte technologie: PHP 5.3, FPDF

Diverse projecten, Themis International ltd.

(website: http://www.themisinternatioanl.com)

Payment provider software:

 • Koppeling met iDeal module van ING
 • Koppeling creditcard betalingen, verschillende providers (dmv SOAP en XML uitwisseling)
 • Koppeling Direct Ebanking (Duitse iDeal variant)
 • Fraudechecks adhv Creditcard-, Adres- en Persoonsgegevens
 • Controlpanel voor inzicht/bewerken van betaal-transacties:
  • Uitgebreide informatie van de transacties (waaronder ook fraud-checks, risico analyse van betalingen e.d)
  • Refund van een transactie
  • Chargeback van een transactie
  • Facturatiemodule (automatische facturengeneratie voor merchants)

Verschillende plugins voor Magento geschreven, o.a.:

 • Orderstatus plugin: Magento heeft een standaard manier van orderflow (de verschillende statussen die een order moet doorgaan). Deze was voor Themis niet uitgebreid genoeg. Aangezien het in Magento niet mogelijk is nieuwe statussen toe te passen, is er een plugin geschreven die de standaard werking van de orderstatussen van Magento extend.
 • Accountsynchronisatie: Klantgegevens van ‘oude’ cscart website, worden overgehaald en in magento geimporteerd. Dit wordt automatisch gedaan op het moment dat de klant van het ‘oude’ systeem voor de eerste keer inlogt in het nieuwe systeem. De klant merkt op deze manier niet dat er een compleet nieuw systeem in gebruik is genomen.

Gebruikte technology: PHP, Smarty, Ajax, XML, SOAP, Javascript, XHTML

Royalties systeem, Microweb Edu B.V.

Het CMS systeem van Microweb Edu B.V. uitgebreid met de mogelijkjheid om royalties voor boeken te kunnen toevoegen en berekenen. Er kan een set van ‘default’ royalties worden gemaakt, deze kunnen vervolgens aan verschillende boeken worden gekoppeld. Ook is het mogelijk om voor een boek een nieuw, unieke, royaltieregel aan te maken. Dit is, naast de boeken, ook in te stellen voor een type boeken en eventueel voor alle boeken van de klant. Naast het instellen van de royalties, worden de royalties ook bijgehouden bij alle bestellingen. Het systeem voorziet dan ook in een overzicht van de (te betalen) royalties per boek, per boektype of per klant.

Gebruikte technology: PHP, Ajax, XML, Javascript, DHTML, XHTML

Koppeling WebEdu – Dotproject, Microweb Edu B.V.

(website: http://www.microwebedu.nl)

Dit project omvat het koppelen van het Content Management Systeem van Microweb Edu B.V. Met het opensource projectplanning project ‘Dotproject’. De koppeling houdt in dat er een set van taken (op bedrijfsnivo, groepsnivo of boeknivo) voor het ontwikkelen van nieuwe boeken (lesmateriaal) wordt ingevoerd in het, door WebEdu ontwikkeld Content Management Systeem. Deze boeken worden vervolgens, als project met bijbehorende taken, middels een geautomatiseerd proces ingelezen in de database van Dotproject. Gebruikte technology: PHP, Ajax, XML, Javascript, XHTML Online toetsensysteem, Van Buurt Boek B.V (website: http://www.vbb-online.nl) Dit is een geavanceerd systeem welke het voor studenten mogelijk maakt online toetsen te maken a.d.h.v. Bijbehorend studiemateriaal. Voor de docenten is het mogelijk nieuwe boeken toe te voegen, modules te maken (hoofdstukken van boeken), vragen maken voor de verschillende modules en nieuwe toetsen samen te stellen. Deze opdracht voer ik samen met een ex-collega uit.

Gebruikte technology: PHP, Ajax, XML, Javascript, DHTML, XHTML, CSS

Smart Body Art, Blik op Sign (ism Smart Nederland)

(website: http://www.smartbodyart.nl)

Website waarbij bezoekers verschillende body-art dessins voor de Smart kunnen kiezen en via een dealer kunnen laten uitvoeren op hun (nieuwe) Smart.

Gebruikte technology: PHP, Ajax, XML, XHTML, koppeling met Flash voor kiezen verschillende dessins.

Website, Vereniging Nederland Davos

(website: http://www.nederland-davos.nl)

Dynamische website, gebruikt het ‘CMS Made Simple’ contentbeheersysteem. Hierin een aantal onderdelen aangepast en ontwikkeld: Gebruikersbeheer aangepast, hierin de optie gemaakt voor redactionele taken.

 • Vraag-antwoord module ontwikkeld. De website bezoeker plaatst een vraag op de site en door een deskundige arts wordt deze vraag, middels de administratie-module, beantwoord.
 • Poll systeem ontwikkeld
 • Forum ontwikkeld

Website, Rikkert Harink Fotografie

(website: http://www.rikkertharink.nl)

Dynamische website met op maat gemaakte contentbeheer.

Website, Moon’s Art

(website: http://www.moonsart.nl)

Dynamische website met op maat gemaakte contentbeheer.

EK/WK Voetbal-pool, Sein-IT

(website: http://voetbal.seinen.org)

Eigengemaakt voetbal pool systeem (voor vrienden en kennisen, met als doel het systeem verder te ontwikkelen voor zakelijke doeleinden): Het systeem bevat de volgende onderdelen:

 • Admin module voor bijhouden gebruikers, wedstrijden, puntentelling (geautomatiseerd)
 • Gebruikermodule voor het invullen van voorspellingen, overzicht voorspellingen andere deelnemers, overzicht stand deelnemers, overzicht uitslagen wedstrijden.

Comments are closed.